No és molt habitual que a la premsa hi hagi notícies d’escacs, però avui ens fem ressò d’una que ha aparegut avui mateix a El Periódico, en el suplement mésesport. És aquesta:

Notícia a El Periódico, 1/12/2012Un escaquista debutant rep diverses guitzes a l’intentar matar un cavall amb un peó

J.M.A., de 19 anys, ha hagut de rebre diversos punts de sutura i està en observació a la clínica «Nostra Senyora dels Ximples». Segons han explicat alguns testimonis, el jove va sortir de la seva tercera classe d’escacs molt contrariat i amb un peó de plàstic a la mà dient: «Realment s’ha de ser un geni de l’estratègia per arribar a matar un cavall amb això». I no va tornar a aparèixer per classe. Per la seva part, la mare del noi ha manifestat: «Quan de nen jugàvem al parxís i li dèiem “et pots menjar la fitxa verda”, sempre acabàvem a urgències amb una rentada d’estómac». El pare, per la seva banda, no ha volgut fer més declaracions que un breu «sí, sí. El meu fill és gilipolles».

Bé, ha aparegut a la secció “Els esports segons 12 monos“, una secció humorística. Però està bé que també se’n recordin del nostre esport, ni que sigui per riure una estona, que els escaquistes tampoc no som gent tan seriosa com pot semblar.

D’altra banda, també hem de comentar que els nostres futurs rivals ja s’estan preparant per jugar contra nosaltres: ho hem trobat en una entrada del blog del Mestre FIDE Luis Fernández Siles, titulada cómo jugar contra los peones doblados i en la seva pàgina web: Ataque contra los peones doblados. Ja ens podem anar preparant, que les properes partides seran dures.