Però ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora (he dit BEN D’HORA, Jorda!), som un equip imparable, tal com va afirmar —més o menys— en Pep Guardiola, el mític exjugador i exentrenador del FC Barcelona, fill de la vila de Santpedor, on va anar a jugar el nostre 1r equip.

Santpedor_AjuntamentPer confirmar-ho, només cal esmentar el resultat: 5½ a ½, un marcador que ens reafirma en la 1a posició i que deixa molt ben encarrilat l’ascens de categoria. El primer a guanyar va ser en Sergi Cuenca, en una partida magistral que intentarem penjar a la pàgina d’Activitats perquè la pugueu veure. El darrer, com no, va ser en David Julià, qui, com ja sabeu, és un expert en apurar el temps i acabar guanyant (quan no l’esgota —el temps— del tot).

Viva la Vida by Coldplay on Grooveshark

L’equip «B» es va desplaçar fins a Sant Feliu de Llobregat, on va néixer un altre jugador mític del FC Barcelona, però en aquest cas de bàsquet: en Juan Carlos Navarro, el màxim anotador de l’Eurolliga. El 4 a 0 obtingut ens manté a dalt, lluitant per la 1a plaça amb els companys del Cornellà, amb qui ens toca jugar la darrera jornada, una jornada potser decisiva.

LligaCatalana2014_C61L’equip «C» vam tornar a viatjar fins a Moià per enfrontar-nos, aquest diumenge, amb el seu equip «C». Abans d’anar cap al local de joc, vam passar per La Vicaria —ja sabeu, el bar on prendre un cafè amb llet calent que ens ajudés a passar el fred—. Finalment, no vam poder esbrinar el significat de la “P” enmig del nom, ja que els actuals propietaris s’ho van trobar així i tampoc no saben el motiu.

Pel que fa al matx, que va finalitzar amb un 3 a 1 a favor, la partida més llarga va ser la que vaig jugar contra en Miquel Anton Valls, un nen que m’ho va posar molt difícil i al qual vaig donar mat en la jugada 75, al darrer quadre de la planella. D’això se’n diu aprofitar-la bé, fins al punt que vam haver de buscar forats per signar-la. En aquell moment a mi em quedaven uns 17 minuts de rellotge; al meu rival, més ràpid que la seva ombra —com en Lucky Luke—, li restaven “només”… una hora i vint-i-vuit minuts!

LuckyLukeQuant a l’equip «D», finalment —i malauradament— ha perdut la imbatibilitat i ha caigut per la mínima, 1½ a 2½, contra el Molí Nou «B». Les espases, això no obstant, es mantenen en alt, ja que el 1r lloc del grup es decidirà entre aquest equip, nosaltres i el Congrés. I un parell d’aquests enfrontaments encara s’han de produir, per la qual cosa l’ascens es decidirà, probablement, com en el cas de l’equip «B», en la darrera jornada.

I canviant de tema, ens hem de fer ressò de la informació proporcionada per la Federació Catalana, ara fa un mes, referent a les llicències federatives. D’un total de 6.706 llicències tramitades, l’elecció dels jugadors ha estat la següent:

  • 5.516 sense llicència FEDA (un 82,25%).
  • 1.190 incloent llicència FEDA+FIDE (un 17,75%)

Aquesta ha estat la tria dels escaquistes catalans i catalanes, que sí que han pogut decidir les seves preferències.