A la primera ronda, només va aguantar en Flores. El seu rival, el germà de l’Eduard, també es va retirar i va guanyar la partida per incompareixença. La meva partida amb el Juan Gámez no va estar malament tenint en compte la diferència de nivell, que es va notar en un final de dos alfils contra dos cavalls que em va guanyar. L’Eduard i el Kocare van jugar, respectivament, contra Serrate i el Paco “Batusi” i el resultat va ser el previsible, però no ser com van anar les partides.

A la segona ronda, en Flores aconsegueix guanyar la seva partida amb Manuel Díaz, un amic del Javi Jiménez. Quan vaig arribar Flores duia tres peons d’avantatge, però es va enredar i li van recuperar dos peons. Al final, un atac seu a la dama del rival va ser defensat amb un contraatac a la seva dama, però el Manuel no va veure un escac previ amb el qual Flores guanyava la dama neta i el Manuel ja va abandonar.

A mi em tocava jugar amb en Jarold, i posteriorment em van confirmar la seva retirada, per la qual cosa ara tinc un puntet per incompareixença. Al Kocare li va passar el mateix amb en Carles Calbet, que també ha confirmat la seva retirada. L’Eduard era el que potser ho tenia més fàcil i va guanyar a l’Óscar López en una partida que tampoc he vist.

I per la tercera ronda, que es juga la setmana que ve, en Flores té un rival força complicat: el Serrate. En Kocare ho té més fàcil, ja que li toca el Manuel Garrido i hauria de guanyar a no ser que s’encomani de la seva velocitat, com em va passar a mi fa un parell d’anys. Quant a l’Eduard i a mi tenim rivals també força complicats: ens toca jugar junts. Serà el primer duel “doblado” del Torneig, almenys el primer que en principi es dilucidarà damunt d’un tauler. Serà el proper dimarts a les nou del vespre, però s’haurà de veure en directe ja que no hi ha cap canal de TV que el retransmeti, ni gratuït ni de pagament.

Ignasi Archs