Llufa2015No ho tenia gaire clar, però m’heu tret de dubtes de forma massiva: després de més de 300 visites, més likes i shares via Facebook que mai i diversos comentaris, he arribat a la conclusió que sou una colla amb molt bon sentit de l’humor. Per si algú encara no s’ha adonat, l’anterior entrada es va publicar el 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, i era, és clar, una broma.

Tot i així, alguns i algunes hi vau caure de quatre potes i us heu ben guanyat la llufa que us deixo aquí al costat, encara que també us volem agrair la vostra solidaritat envers el nostre Club, que esperem no haver de necessitar en el futur. Per a la resta, una actuació de Els Pets amb Les Llufes, les dues coristes que els van acompanyar un bon grapat d’anys.

Ara cal tornar a la vida quotidiana i posar-nos seriosos. Com ja vaig dir, encara ens quedaven alguns tornejos amb participació de «doblados». Vegem-los.

II Torneig Internacional de Nadal d’Escacs Ciutat Cooperativa-Molí Nou

El tercer dels tornejos que han organitzat darrerament els companys del Molí Nou. Hi van participar en Rubén Martín, que ja s’està preparant per l’inici de la Lliga Catalana, i en Marc Alquézar, que està sempre preparat. N’hi havia un tercer d’apuntat, en Dani Llargués, però no va arribar a jugar cap ronda. Les possibilitats són diverses: a) es va oblidar; b) estava ressacós de la nit anterior; c) li va fer mandra; d) es va quedar reflexionant el seu vot per al 20-D. Podeu fer la vostra tria via comentaris.

En Rubén va aconseguir 5 punts, guanyant totes les partides amb blanques, però només una amb negres. Això ens dóna bones perspectives quan juguem a casa, ja que és el color que li pertoca, tant sí com no. En les sortides caldrà que la resta estiguin prou fins en les seves partides i així es motivarà per guanyar la seva. Pel que fa a en Marc, un inici fluixet, amb tres derrotes, fins que va aconseguir unes taules a la quarta ronda. Un cop entonat —i no ho dic amb segones—, va sumar tres punts més per acabar amb 3½ punts.

II Sunway Sitges International Chess Festival

En el grup B hi trobem dos «doblados» fidels a aquest torneig: en Manel Santolaria i en Daniel Montoya, que també van agafant el ritme de cara al gener. A la 1a ronda obtenien sengles victòries contra les bessones sud-africanes Ilse i Karla Brugman, de 12 anys, i seguien amb marcadors alterns. En Manel, com en Rubén, millor amb blanques que amb negres, la qual cosa haurem de tenir en compte a l’hora de fer les alineacions dels equips. La seva participació acabava amb 5 punts i amb una victòria contra en Yashil Modi, un Mestre FIDE sud-africà de tan sols 10 anys. En Daniel Montoya, per la seva part, una mica més equilibrat però també jugant millor amb blanques, tancava el torneig amb 4½ punts i una victòria a la 3a ronda contra Paivi Walta, Mestra FIDE finlandesa.

IX Trobada Infantil 2015

El dissabte 12 de desembre vam celebrar una nova trobada infantil, amb una molt bona participació, tant de «dobladitos» com de nens i nenes d’altres clubs i escoles. Us en deixo més informació a la pàgina de Trobades infantils.

I ara, a esperar el començament de la Lliga Catalana, que enguany se celebrarà del 24 de gener al 3 d’abril de 2016. Segurament en la propera entrada ja us podrem informar del calendari de cadascun del quatre equips que presentem.

Mentrestant, que tingueu un bon final i millor començament d’any. Feliç any nou a tots i totes!

AnyNou2015