I no em refereixo a la de la barbacoa, que va ser la justa, sense que en sobrés i sense que ningú es quedés amb gana. Ho dic perquè, després d’unes quantes cròniques gairebé monotemàtiques —la Lliga Catalana té un pes important en la vida del club—, en aquesta comentaré alguns esdeveniments del passat, del present i del futur.

La barbacoa

Smoke on the Water by Deep Purple on Grooveshark

Començaré per aquí. Des de fa uns quants anys, s’ha imposat la tradició d’una barbacoa «doblada» a Can Jorda tan bon punt acaba la Lliga. Serveix per celebrar els ascensos, quan n’hi ha, el manteniment de categoria, quan no, i també per espolsar-nos la mala gaita quan es produeix un descens. Però, sobretot, per trobar-nos i gaudir d’un bon menjar i d’unes bones partides de postres. Ens hi vam aplegar una bona colla: Rubén, Iván, «Jorda», Dani, Marc, Ramón, Sergi, Jose, Ignasi, David i Jesús, acompanyats per la Núria i la Doris, les dones respectives d’en «Jorda» i d’en Jose, a més dels dos fills d’aquest i també del pare del nostre amfitrió. Només va faltar una mica d’all-i-oli, però tot i això les botifarres, costelles, botifarrons i xoriços, cuinats entre una fumera que es reflectia a l’aigua de la piscina, van desaparèixer en un tres i no res. A la seqüència de fotos podeu veure una part de la família «doblada». A la dreta, amb cara de gat espantat, en Dani, que s’hi va acostar, temeràriament, pel cantó més difícil.

 

 

El Campionat de Catalunya d’Edats

Mentre nosaltres arramblàvem amb tota la pitança que teníem al nostre abast, en Miguel Cabrillana participava en el Campionat de Catalunya d’Edats a l’Ametlla de Mar, en la categoria sub-8. És el primer «dobladito» que el disputa i el resultat ha estat força bo: 4 punts de 8 possibles, havent perdut només contra nens que ja porten un cert temps federats —i, per tant, amb més experiència—. En la classificació final ha quedat en el lloc 31è de 60 participants (començava com el 57è del rànquing), amb una performance de 1706, que el farà pujar uns quants punts d’ELO i, sobretot, li va donant experiència en la competició.
Edats2015_1Edats2015_2

El Torneig Social

Tal com es va decidir en una darrera reunió de la Junta Directiva, ben aviat endegarem el II Torneig Social del Peón Doblado. La idea era iniciar-lo el proper 9 d’abril, però, amb la Setmana Santa pel mig, potser el començarem una mica més tard. En principi seria un sistema suís en què les partides es jugarien setmanalment dilluns o dijous —es tracta que els rivals quedin entre ells, a l’estil del Torneig d’Escacs «Viejo Piano»—, a un ritme de joc de 25 minuts més 5 segons de bonificació. Això no obstant, les bases definitives les rebreu tan bon punt estiguin enllestides, però ja ens podeu comunicar la vostra inscripció si desitgeu participar-hi. Volem que sigui també un dels tornejos importants del club, així que us demanem la màxima participació.

ELO i tornejos

Ja podeu veure el vostre ELO actualitzat —ara és mensual— a la pàgina de Jugadors. Hem incorporat també una columna amb el factor k, ja que en aquests moments és variable en funció de l’ELO de cadascú. Potser us trobareu amb alguna sorpresa.

Així mateix s’ha posat al dia la llista de Tornejos que ja estan convocats, amb alguns «doblados» inscrits. Recordeu d’avisar-nos si penseu participar en algun d’ells; d’aquesta manera podrem fer el seguiment a través de la web, a banda que això ens serveix per completar la memòria que anualment presentem a l’Ajuntament de Cornellà per justificar part de la subvenció que rebem.

Una notícia luctuosa

És d’aquelles informacions que a ningú no li agrada donar. Malauradament us hem de comunicar que el proppassat dimarts 31 de març ens va deixar la sogra d’en Diosdado Jaén «Jorda», després d’una llarga malaltia. A ell, a la Núria i a tota la família els donem el nostre condol.