Hi ha gent que no creu en les coincidències. Però l’atzar i les coincidències formen part de la vida des dels inicis dels temps.

Si ho recordeu, no fa pas massa el correu de Gibraltar ens informava que havia emès una sèrie de segells sobre escacs. (Si no ho recordeu, podeu baixar una mica i trobareu l’entrada.)

Doncs bé, ens acabem d’assabentar que el Club d’Escacs d’Esplugues ens ofereix una exposició de segells sobre els escacs composta d’unes 40 cartes i postals relatius al nostre esport, algunes amb més de 60 anys d’antiguitat i amb alguna postal signada per un Gran Mestre. L’exposició es pot visitar al Centre Cívic l’Avenç (c. Àngel Guimerà, 27-29, d’Esplugues) tots els diumenges pel matí, coincidint amb el Campionat de Catalunya per Equips, i els dilluns, de 17 a 20 hores.

Precisament el nostre equip sub-12 juga el dia 11 de març contra l’Escola Espluguenca, a poca distància d’aquesta exposició. És una ocasió immillorable per aprofitar i, després de jugar les partides, visitar l’exposició i gaudir dels escacs d’una manera diferent.

I pels que hi esteu interessats, el Torneig Internacional de Gibraltar s’ha acabat amb la victòria de Nigel Short i amb una gran actuació de la jove xinesa de 17 anys Yifan Hou. Si cliqueu sobre els enllaços, trobareu més informació sobre aquest Torneig i sobre algunes de les partides que s’hi han jugat.