Mentre alguns «doblados» estem participant en diversos tornejos individuals, n’hi ha d’altres que es van acabar fa uns mesos. Però només les partides. Encara queda la part més important: l’entrega de trofeus.

Parlo, esclar, del Torneig d’Escacs «Viejo Piano». El diumenge 12 de maig, cap a la una del migdia, es lliuraran els trofeus de la darrera edició, un dels quals, el segon, se l’ha endut el nostre company Daniel Garcia Llargués. Com mana la tradició, prèviament en Miquel Ibor, propietari d’aquesta cocteleria de l’Hospitalet, ens oferirà un bon aperitiu, que els jugadors d’escacs també necessitem alimentar l’estómac.

icoBrailleUna curiositat d’enguany és que el cartell del torneig (el podeu veure si cliqueu l’enllaç) ha estat dissenyat per l’Àlex Espinosa. Però no pas el nostre «dobladito», sinó un jove dissenyador del taller Braille Corp. que en comparteix nom i cognom.

Aquest mateix cartell és el que figurarà com a portada del llibret —una altra tradició del torneig—, que aquest any, en canvi, no comptarà amb les clàssiques fotos dels participants. Degut a problemes informàtics, aquestes es van perdre al núvol —és com s’anomena ara els llimbs— i per això vam decidir substituir-les per unes quantes tires còmiques, com ja s’havia fet en les primeres edicions. Així, gràcies al genial Quino, gaudirem de l’entranyable Mafalda i la seva colla. I, com a primícia —i en exclusiva per la nostra web—, aquí en teniu una perquè rigueu —o somrigueu— una estona.

Mafalda1rMaigCNT2013Abans del lliurament de trofeus, el primer de maig, se celebra el Dia Internacional del Treballador. I en aquesta ocasió, els companys de la CNT han realitzat un cartell reivindicatiu amb tema escaquístic. No fa pas gaires anys, la temporada 2009, quan encara érem un club nòmada i no disposàvem de local fix, la CNT de Cornellà ens va oferir la seva seu perquè hi poguéssim jugar el Campionat de Catalunya per Equips, per la qual cosa sempre els estarem agraïts. Tingueu en compte, però, si sou escaquistes, de no fer massa cas de l’eslògan (si amplieu el cartell sabreu de què parlo). Les regles del nostre esport es mantenen invariables des de fa segles i no cal canviar-les ara; les revolucions s’han de fer només allà on pertoca.