En una matinal extraordinària (en tots els sentits del mot), el Barça guanyava el Getafe per 6 a 1. A pocs metres del Camp Nou, al carrer Joan Gamper (coincidència?), el Club d’Escacs Peón Doblado guanyava l’Espiga de les Corts “B” per 7 a 1, superant així el resultat obtingut per l’FCB.

Igual que el Barça, tots els gols del matx els aconseguien jugadors diferents. (Certament, el dia que en el Campionat per Equips un jugador faci un hat-trick farem festa grossa, perquè serà un esdeveniment internacional.)

Òbviament, el resultat parla per si sol. No es pot destacar un jugador concret, sinó tot l’equip, que ha aconseguit el primer punt a Primera provincial de la seva història. Recordeu la data: 10 de febrer de 2013.

Ara bé, sí que podem anotar algunes anècdotes: en primer lloc, el punt de l’Ignasi, entestat a batre el rècord de la partida més curta; guanyava en menys de mitja hora, donant mat en tan sols vuit jugades. Us sona? Efectivament, és la celada del contragambit Budapest. Si no la coneixeu, la trobareu al blog cronicasdobladas que escrivia el nostre antic company Kocar. En segon lloc, el punt del David Julià; ell, que sempre va apurat de temps, estava desconcertat perquè, per una vegada, era el seu rival qui en consumia més, fins al punt que se li va caure la bandera. I en tercer lloc, podem considerar també com una anècdota el punt que ens va faltar per fer el ple: en Jorda, preocupat per la seva cavalleria, s’oblidava de les fortaleses i els canons del seu contrincant n’enderrocaven una. (Google Translator: després de moure un cavall, va perdre una torre neta.)

I si les Corts eren una festa, a Martorell l’equip «B» triomfava amb un 4 a 0 contra el Martorell “E” i es col·loca així en 3a posició, a tan sols un gol de la plaça que dóna accés a la promoció a la Segona provincial. Serà difícil, però si continuem en aquesta línia arribarem a les darreres rondes amb possibilitats.

Pel que fa als «dobladitos», marxaven cap a la platja per jugar contra el Castelldefels “B”. El matx acabava amb empat a 2, amb victòries de l’Àlex Espinosa i del Pol Álvarez. A la foto podeu veure els quatre que hi van participar tot just abans d’iniciar el partit.

Del primer tauler, en primer pla, al quart: Àlex Espinosa, Andrea Navarro, David Álvarez i Pol Álvarez. (Foto: J. M. Álvarez.)

Una jornada, en definitiva, de ciutat, mar i muntanya en què de ben poc que no aconseguim el triplet. Però amb 13 punts dels 16 possibles, tenim la moral pels núvols. I no són núvols de tempesta.