El títol és una mica enganyós, perquè no pretenc parlar de partides ràpides. Els qui us connecteu de tant en tant a la nostra web haureu observat que, darrerament, no està massa activa. És culpa només del vostre cronista habitual, que no sempre té prou temps o que, de vegades, les muses que l’inspiren es prenen unes merescudes vacances.

El Club, però, continua funcionant a ple rendiment, organitzant activitats de tota mena. En primer lloc, tenim el 1r Torneig Social de la nostra història. No es tracta d’un torneig tancat, reservat només als socis, sinó que hem volgut obrir-lo a amics i jugadors que han anat passant pel nostre local, ja sigui algun dijous o participant en el Torneig de Ràpides de la Festa Major. Se n’han disputat un total de vuit rondes, una per setmana, a un ritme de 20 minuts més 3 segons de bonificació. El guanyador ha estat Sergi Cuenca, que segueix engrandint el seu palmarès. Podeu veure tota la classificació i les fotos dels guardonats a la nova pàgina dedicada al Torneig Social.

En acabar el torneig, hem iniciat una sèrie de jornades àudiovisuals dedicades als finals de torre i peó. El mestre xilè Job Sepúlveda ens alliçona sobre com guanyar —o entaular— aquest tipus de finals d’una forma molt didàctica. Si no heu vingut encara, passeu-vos qualsevol dijous a les vuit del vespre i aprendreu coses tan curioses com el concepte de torre furiosa —n’havíeu sentit a parlar?; perquè cap dels que hi érem el coneixia—.

Assistents a la classe àudiovisual del mestre Job Sepúlveda. (Foto: Xavier Santolaria.)

I aquesta mateixa setmana, el dissabte 30 de novembre, organitzem la nostra VII Trobada Infantil, amb la voluntat que tingui tant o més èxit que les anteriors.

Serà una trobada en què encara no podrà participar una nova «dobladita» acabada de néixer. I ho dic literalment: em refereixo a l’Ainhoa, la filla d’en José María Archilla, un dels socis més antics del Club, i de la seva parella, la Doris, que li van veure el caparró per primera vegada el proppassat 13 de novembre. Felicitats a tots dos —millor dit, a tots tres!

Com veieu, el Club d’Escacs Peón Doblado no s’atura. I encara hi ha més coses, però en parlarem properament: els tornejos de Martorell i Cornellà, amb participació d’uns quants «doblados»; una sessió de cinema; la preparació del proper Campionat de Catalunya per Equips, amb l’adquisició de nou material per a afrontar-lo; i, com no, la nova situació de la Federació Catalana d’Escacs després de l’assemblea celebrada el 19 d’octubre. No us desconnecteu massa estona i seguireu ben informats.