El proppassat dissabte 15 de juny vam celebrar el V Campionat Inter-Escolar «Els Pins». Donada la gran participació de nens i nenes russos —o de l’Europa més oriental, que tampoc no els vam demanar el passaport— estem pensant d’anomenar-lo Open Escolar Internacional «Els Pins» de cara al proper any.

La participació va ser una de les més altes —si no la que més— de totes les edicions: un total de 20 nens i 5 nenes es van aplegar al menjador del col·legi per disputar-hi les 8 rondes de què constava la prova.

Amb mitja hora de retard —les inscripcions es van allargar una mica més del compte— va començar la 1a ronda. Malgrat el gran nombre de nanos que jugaven —més pares, mares i germans—, el torneig es va desenvolupar amb molta seriositat. Els «doblados» que fèiem d’àrbitres només vam haver d’atendre les lògiques peticions de “jugada il·legal” i advertir algun pare o jugador que cantava les que no li pertocaven. Però no van passar de petites anècdotes.

Hora d'esmorzar. Nenes i nens reunits a la taula per vitaminar-se de cara a les rondes restants.

Hora d’esmorzar. Nenes i nens reunits a la taula per vitaminar-se de cara a les rondes restants.

Personalment, em va cridar molt l’atenció l’actitud de la Maria Kyérova, de l’Escola d’Escacs Sant Jordi, que, tot i que només va guanyar una partida, es va passar tota l’estona rient i disfrutant. Vaja, que s’ho va passar “pipa”.

Després de la 3a ronda, un petit descans i a gaudir de l’esmorzar que ens va oferir l’AMPA d’Els Pins per agafar forces de cara a les cinc partides que restaven.

I així arribem a la 8a ronda. I aquí es va produir un fet del qual creiem que ens podem sentir orgullosos, perquè demostra que estem fent les coses bé. En el 5è tauler s’enfrontaven en Martí García, de la Colònia Güell, i en Ruslans Lozóvskis, de l’Escola d’Escacs Sant Jordi. En un moment de la partida en Martí va reclamar jugada il·legal perquè considerava que en Ruslans havia tocat un peó de forma incorrecta. Davant de les discrepàncies entre ambdós es va decidir continuar el joc. Però poc després era en Martí qui realitzava una jugada il·legal i perdia la partida. Això va fer que es posés a plorar mentre repetia que ja abans havia estat jugada il·legal d’en Ruslans. Em vaig acostar per consolar-lo i els vaig dir que només es tractava d’un torneig amistós i que, donades les especials circumstàncies que havien envoltat la partida, potser el millor fóra que ho deixessin en taules. En Ruslans ho va acceptar immediatament i ambdós es van donar les mans, quedant, a la classificació final, completament empatats, a punts i aplicant tots els sistemes de desempat. Això demostra un fair-play que ja voldríem veure en jugadors —de qualsevol esport— teòricament adults.

Finalment es va celebrar el lliurament de trofeus: en Martí González, de l’Escola d’Escacs de Barcelona, es va proclamar campió amb 8/8, fent valer els seus 1837 punts d’ELO; a continuació, dos jugadors del Club d’Escacs Ripollet, l’Àlex Ramon i en Quim Martín; el millor sub-8 va ser l’Artur Taltavull, del Club d’Escacs Congrés, i el millor sub-10, l’Adrián Salazar, de l’Escola d’Escacs Estel. I per a tots els altres, unes medalles perquè recordin aquest dia.

Pel que fa als nostres «dobladitos», els millors van ser l’Andrea Navarro, en 7a posició i també millor… nena, i en Xavier Escaler, en 10a posició.

Podeu veure tota la classificació a la pàgina de l’Inter-Escolar «Els Pins», on trobareu també un PDF encara més detallat.

I ara fins al proper any, amb un nou torneig ¿internacional? Esperem-ho. Hi seguirem treballant, animats pels pares i components d’altres clubs, que ens van felicitar per l’organització i que ens motiven encara més per seguir en aquesta línia.

Tots els participants en la foto de grup que es va fer al pati del col·legi en finalitzar el Torneig.

Tots els participants en la foto de grup que es va fer al pati del col·legi en finalitzar el Torneig.