SuspensPer si algú té dubtes, el mot del títol correspon a l’accepció 2, no a la 3, tot i que alguns malpensats puguin pensar el contrari.

UnioCoralSantFeliuPerquè al nostre equip «A» encara li manca un puntet per assegurar la categoria de forma matemàtica, després de veure’s superat pel Sant Feliu «C» per 4½-3½. El matx es va jugar a la seu de la Unió Coral de Sant Feliu de Llobregat, un magnífic edifici modernista obra de Gabriel Borrell i Cardona. I l’inici va ser força bo: victòria de l’Iván Humanes i taules d’en Juan Ramón Fuentes i Daniel Montoya. Les coses es torçaven, però, amb les derrotes d’en Marc Alquézar —que, definitivament, ja no opta al pitxitxi— i d’en Jorda. En Dani Llargués igualava de nou el partit, que se’ns tornava a complicar amb la derrota d’en Diego Flores. Quedava només la partida d’en Manel Santolaria, a qui el rival li va oferir taules. Lògicament, el nostre company no les va acceptar perquè a l’equip només li valia la victòria. Però un final de torre i peó contra torre no és gens fàcil, sobretot quan el peó d’avantatge és de torre i vas tan just de temps que has de fer 20 jugades en un parell de minuts. Així que poques jugades més tard van signar les taules que donaven el punt al Sant Feliu.

L’equip «B» ens en vam anar a Pallejà (sí, ja sé que sona malament, però què voleu que us digui si el poble es diu així) per jugar contra l’equip local. Un servidor jugava en el primer tauler contra en Toni Gallego, un jugador amb 2043 d’ELO català, així que, com que va atacar la meva defensa Alekhine de forma gairebé perfecta, em vaig entretenir més veient la partida d’en Roberto de la Fuente, que jugava al meu costat. Realment va anar per feina i va jugar una partida espectacular, amb sacrificis inclosos, que el va dur a sumar el primer punt en un tres i no res. Aprofitant la baixa d’en José María Archilla, s’ha col·locat com a líder en solitari del pitxitxi de forma provisional, tot i que serà difícil que perdi aquesta posició. Al cap d’una estona perdia la meva partida i tot seguit ho feia en Francisco Rivas. Les taules d’en David Guirado, en una posició tancada, mantenien les espases en alt. Qualsevol cosa podia passar. En Manuel Cardoso estava fent una bona partida i duia un peó d’avantatge, però es va despistar en el final i va perdre una peça. El seu rival ho va aprofitar per sumar el punt que els donava el matx. Restava encara la partida d’en Jesús Martínez, a qui el seu contrincant li va oferir les taules. Però en Jesús, amb ganes de competir, les va rebutjar —duia, com en Manuel, un peó d’avantatge— i va continuar pressionant fins a aconseguir avançar un dels peons centrals, ben defensat, i obtingué així la victòria. Al final, per tant, derrota per 3½-2½, però que no ens va deixar tan mal regust com en la jornada anterior.

L’equip «C», per la seva banda, jugava contra el Sant Martí «G», i en aquesta ocasió vam poder completar l’equip amb quatre «dobladitos». Els germans David i Pol Álvarez es van estrenar en la Lliga Catalana, malauradament amb una derrota. En canvi, en Nahoa Martín i l’Aitor Jiménez van aconseguir el seu primer punt… per vacant. Per una vegada que anem amb l’equip complet, el problema el té el rival, que només va poder presentar dos competidors. 2-2, per tant, i l’Aitor, feliç perquè, segons va dir, no s’havia hagut d’esforçar massa per guanyar.

Un (futur) dobladito

Aquesta setmana us hem de donar una bona notícia: la família «doblada» augmenta. Fa pocs dies, els pares d’en Miguel Cabrillana, Lydia i Miguel, han tingut un nadó a qui han posat de nom Erik. Des d’aquí els volem felicitar a tots quatre, sabent que, en un futur, és molt possible que tinguem un nou «dobladito» competint amb nosaltres al club. De moment, pel que sabem, en Miguel ja s’està encarregant d’anar-li ensenyant les peces.

California Dreamin’ by The Mamas & the Papas on Grooveshark

Però n’hi ha més. A finals d’any esperem més bones notícies com aquesta. No us puc encara avançar noms —tot i que m’han autoritzat a fer el comentari—, però hi ha en cartera algun —o alguns— «dobladitos» més.

Enteneu, ara, el perquè de la música que heu estat escoltant?