Si més no, el més conegut: el de Sants, oficialment XVI Open Internacional de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Així que aprofito l’avinentesa i aquesta crònica la il·lustraré —musicalment— amb un tema del gran cantautor aragonès —entre d’altres facetes— José Antonio Labordeta. He escollit la seva cançó Homenaje a Víctor Jara, un altre gran cantautor, xilè en aquest cas, assassinat el 15 de setembre de 1973, avui en fa 41 anys, per la incipient dictadura de Pinochet.

Homenaje a Victor Jara by Labordeta on Grooveshark

Mentre escolteu la cançó, us comentaré les desventures de l’únic «doblado» que hi va participar, en Xavier Santolaria, en el grup B, esclar, que el grup A està reservat als grans mestres. I en Xavi, com la gran majoria de nosaltres, només és un gran alumne. Aplicat, sí, però que, en termes escolars, diríem que necessita millorar.

Amb tan sols 3 punts en set rondes —a la darrera, o es va oblidar que era matinal o, senzillament, va fer campana—, caldrà que es presenti a un nou examen per aprovar el curs.

Donada l’escassetat de «doblados», parlaré d’altres jugadors destacats, per tal que la crònica no quedi massa curta.

En primer lloc, ens fixarem en el campió del grup B, en Fernando A. Cárdenas, aquell del barret (si no sabeu de què parlo, llegiu la crònica anterior). Amb 8½ punts sobre 10, no li va caldre anar als desempats. I així se’l veu, tot ufanós, amb el trofeu aconseguit.

Qui sí que va haver de jugar les ràpides desempatadores va ser en Francesc Garnica, el «no doblado» que apareix més sovint a la nostra web —per mèrits propis, tot s’ha de dir—. Quart de la general, amb 8 punts, finalment es va haver de conformar amb la 7a plaça. A la dreta de la foto podeu veure un moment de la seva partida amb Carlos Batista.

I finalment destacaré la progressió d’un «ex doblado», en José Ortega “Kocar”. Començava la 5a ronda amb tan sols un punt, però d’aquí fins al final només perdia una partida, per tancar el seu marcador amb 5 punts, el que li va permetre obtenir el tercer lloc del seu tram d’ELO, amb dret a copa i uns calerons, com podeu veure a la foto.

Kocar_Sants2014_0196

Si teniu paciència i ganes, podeu veure tot el reportatge fotogràfic (2.500 fotos, ni més ni menys, tres de les quals ja les heu vistes) d’en Pau Pascual. Així podeu anar fent temps fins a la propera crònica. De moment ja us avanço que tenim «doblados» participant —o a punt de fer-ho— en tres tornejos més.