Recordeu aquells temps en què érem quatre gats i costava Déu i ajuda trobar un «doblado» en algun torneig? Doncs això ja és història. En poc temps s’han acumulat un munt de conteses amb participació de socis del Club, moltes d’elles de ràpides. Som-hi.

I Torneig Infantil Ciutat Cooperativa-Molí Nou

Òbviament, reservat a «dobladitos». I, cap a allà, al final de la zona 1 del Carrilet, se n’hi van anar cinc per participar-hi. Tres d’ells van acabar en els deu primers llocs, tot un èxit: l’Ivan Planella, campió del torneig amb 7 punts; en Xavier Escaler, 7è amb 5 punts, després d’un temps absent dels taulers; i en Miguel Cabrillana, 9è amb 5 punts també i millor sub-8. Per darrera, en Biel Giles, amb 3 punts i fent mèrits per ser un dels nous jugadors federats; i, finalment, la Irene Planella, la nostra benjamina, que va finalitzar amb 2½ punts.

Carrilet_anticTerritorial de Barcelona, grup Baix Llobregat

Aquí la participació va ser més escassa. De fet tan sols hi va concórrer un «doblado», en Marc Alquézar, i només a estones. Amb una performance de 2375, va guanyar totes les seves partides… tres en total, perquè a la resta o no es va presentar o va demanar byes. En fi, així és el Marc. Què us haig de dir que no sapigueu ja.

I Torneig d’escacs actius “Fira de la Puríssima”

Marc_Purissima2015De nou, camí cap a Ciutat Cooperativa-Molí Nou. De nou, cinc «doblados». Dissortadament els resultats no van ser tan lluïts. En Marc Alquézar, però, es va redimir de l’anterior torneig i, amb 5 punts (els dos primers contra dos companys, en Miguel i en Roberto), va assolir el seu tram d’elo. Per sota, en Gregorio Valbuena, qui, després d’un inici decebedor, guanyava tres partides seguides i tancava el seu torneig amb 4½ punts. Tot seguit, en Roberto de la Fuente, qui, per tan sols un punt de Buchholz, no aconseguia el seu tram, després de guanyar en la darrera partida a en Jesús Salvador, un ex-«doblado». A continuació, un servidor, Ignasi Archs, que espera amb candeletes la nova classificació d’elo ràpid que es va aprovar a la darrera assemblea de la Federació Catalana d’Escacs per no ser penalitzat en el normal (3½ punts no donen per gaire més). I, finalment, en Miguel Cabrillana, amb 2½ punts i que crec que és el que s’ho va passar millor. Semblava l’auxiliar de l’Alexandra Muratet, l’àrbitra, perquè es va passar la major part del temps darrera de l’ordinador, controlant en quina taula li tocava jugar. I era el primer en asseure’s, abans que els emparellaments es fessin públics.

V Actiu del Catalunya Escacs Club

El mateix dia en què jugàvem al Molí Nou, es va jugar a Hostafrancs aquest altre torneig de ràpides. Hi van participar en Jordi i l’Ivan Planella, amb resultats mitjans: 5 punts per al pare, amb una victòria contra en Xavier Martínez, de 2283 d’elo; i 3 punts per al fill, que li serveixen per anar adquirint experiència en campionats oficials.

Acabo aquí aquesta primera part. Dani, t’hauràs d’esperar. En la segona comentaré el torneig amb més presència «doblada», el de Cornellà. I també el més exitós, amb tres copes aconseguides. Com es diu habitualment, continuarà…