Oficialment, el representant de l’equip és el delegat. Però al Peón Doblado hem introduït també la figura del (fantàstic) capità. ¿Quines són les seves funcions? Ah, aquest és el quid de la qüestió. ¿Substitueixen el delegat quan aquest arriba tard? ¿Li donen un calbot (no un calbet) si s’equivoca a l’emplenar l’acta? ¿S’encarreguen de fer la comanda de cerveses un cop ha acabat el matx? I, el que és més important, ¿han de dur braçalet? Ho haurem de concretar i, si en teniu alguna idea, ens la feu arribar.

Ara, però, toca parlar de la jornada, que, si no, se’ns farà de nit. Com sabeu, aquest any participem amb quatre equips, la qual cosa significa 18 partides cada diumenge. Així que intentaré abreviar i cenyir-me als resultats (amb alguna excepció, esclar).

L’inici de la Lliga ha estat molt prometedor: 16½ punts sobre 18 possibles, amb 15 victòries i 3 taules. Cap derrota. Ni els socis més antics recorden una jornada igual.

LC2014_j1Així que, per començar, parlaré de les excepcions: les tres taules. I ho faré pel final, les d’en Sergi Cuenca. Amb paciència, aconseguia un bon avantatge de qualitat i peó, però, en un moment donat (Cruyff dixit), es devia enlluernar per la Cristina Fenoy, una guapa i rossa contrincant de la seva edat que, amb un sacrifici d’alfil amb escac i descobert, recu- perava el desavantatge i igualava la partida.

En segon lloc, les de l’Eduard Calbet. En el seu cas, en Teo Bates Robb, un nen també ros i d’origen possiblement anglès, se li pujava a les barbes i li guanyava la dama per una torre. L’Eduard, però, aconseguia resistir fins que el seu rival li oferí les taules, cosa que va acceptar immediatament.

I, per concloure, les d’en Manel Santolaria. Aquestes ja van ser més normals. La intensa lluita amb en Fernando Gallego, el seu rival, no es va decantar per cap dels dos bàndols i, amb el punt del matx ja decidit, van acordar l’empat.

A la pàgina de la Lliga Catalana ja teniu la taula d’aquest any, per poder veure com va la cosa. Com a novetat, trobareu també una versió en Excel amb el detall de tots els enfrontaments.

«Balas», com que sé que m’ho preguntaràs, t’explico per què en alguna categoria no estem primers: a) perquè és la 1a jornada; b) perquè, en cas d’empat, s’aplica el sistema Sonnenborn-Berger; c) perquè, si el Sonnen és el mateix (i això passa sempre que ens trobem al punt a)), l’ordre inicial determina la posició; d) perquè la FCE considera que els nostres rivals són més guapos que nosaltres.

La setmana que ve, més… Més lluny, que ens toca jugar en terreny rival: Martorell, Barcelona, Moià i Colònia Güell.