Ball de bastons a la Festa Major de Granollers

Ball de bastons a la Festa Major de Granollers. Font: Wikipedia.org.

Però no el de bastons, que els escaquistes som-gent-pacífica i-no-ens-agrada-cridar. Ens referim, evidentment, al Campionat de Catalunya per Equips 2013. Enguany, com bé sabeu, hi participem amb tres equips: dos sèniors i un sub-12.

L’equip «A» jugava contra el Sant Feliu “B”, segurament un dels equips més equilibrats de la categoria, amb tan sols 80 punts d’ELO de diferència entre el primer i el vuitè taulers. I el matx també era força igualat, tot i que el Sant Feliu sempre mantenia un cap d’avantatge. Així arribàvem a un 2½ a 3½ a manca dels dos primers taulers, que ja començaven a jugar al ping pong. El rival d’en David Julià, apurat de temps, agafava el seu rei i… s’adonava que l’anava a col·locar en la mateixa diagonal que la dama, a tir d’alfil. Quan es disposava a rectificar, en David li feia notar que ja havia tocat el rei, la qual cosa el feia perdre, en el millor dels casos, una peça. Optava per abandonar i el partit tornava a estar empatat. Només quedava en Dani Garcia. Amb el temps en contra, la seva dama intentava lluitar contra les dues del rival, temptejant l’escac continu o guanyar-ne una, però acabava perdent la seva i el punt. Resultat final, doncs, 3½ a 4½, que ens deixa un gust agredolç en l’estrena de categoria.

L’equip «B», en canvi, iniciava el Campionat amb una rotunda victòria per 4 a 0 contra el Montbui “B”. Els veterans exhibien justament això: veterania. I els nouvinguts aportaven també el seu granet de sorra: en Sergi Cuenca, el nostre nou jove valor, fins i tot s’anotava el punt després de donar mat en menys de vint jugades.

I els «dobladitos» competien contra les promeses del Pallejà i aconseguien un empat a 2, amb victòries de la María José Naharro i del Xavier Escaler, que sembla que està en ratxa, ja que li hem d’afegir també dues victòries més en el Campionat d’edats del Baix Llobregat, del qual en parlarem més extensament així que acabi. De moment, però, podeu seguir els resultats de tots els «dobladitos» que hi participen a la pàgina d’Activitats individuals.

Així doncs, una primera jornada ben repartida, amb victòria, empat i derrota. En les properes jornades intentarem aconseguir el triplet. Si més no, seria una bona injecció de moral per tots nosaltres.