A punt d’acabar-se el Campionat d’Equips de Catalunya, s’inicien els tornejos individuals. Alguns socis ja es comencen a moure i a inscriure-s’hi. Però el primer de tots, el XXX Obert d’Escacs de La Lira 2012, s’ha acabat recentment. Tres “doblados” hi han participat: en Xavier Santolaria, David Guirado i Eduard Calbet. Amb 4 punts, l’Eduard ha estat el millor dels nostres i ha quedat segon del seu tram, mentre que en Xavi i en David acabaven el torneig amb 3 punts.

En la darrera ronda l’Eduard s’enfrontava amb l’Eloi Serrano, del Ripollet, i aconseguia el quart punt en una partida que reproduïm tot seguit. Amb peça de menys des de la jugada 15, a la jugada 24 el seu rival cometia un error considerable, però fàcil d’entendre: tenia un atac prometedor, però no se’n va adonar de les possibilitats de contraatac del nostre company. Ell sí que ho va veure i, tal com ens va dir, va passar de l’amenaça a la dama i es va llençar de cap a la piscina, sense treure’s la roba i sense comprovar si l’aigua estava freda o no.

Us recomanem que atureu la partida a la jugada 24 del blanc i trobeu la maniobra tàctica que permet guanyar al negre.

Podeu trobar més informació sobre aquest torneig i sobre els altres que juguen els nostres socis a la pestanya “Participació en tornejos individuals“.