…ens queden encara alguns tornejos individuals, dels quals us en parlaré ara una mica.

En primer lloc, i per ordre cronològic, tenim el I Sunway Sitges International Chess Festival —no el confongueu amb el conegut Sitges Film Festival, tot i que no descarto que alguna partida fos de pel·lícula—. Aquí ens trobem amb un «doblado», l’Iván Humanes, qui, després d’un inici dubitatiu, amb dues derrotes contra un jugador d’origen nòrdic, en Pedro Aalbersberg, i un altre de Líbia, en Hashem A. K. Elnaami, va encadenar tot un seguit de bones partides que el van dur a totalitzar 5 punts, i que no van ser 6 perquè a la darrera ronda va perdre contra l’inefable Fernando A. Cárdenas, ben conegut per tots vosaltres.

IvanHumanes_SunwaySitges2014

Iván Humanes, sense rival. En Cárdenas, ja ho sabeu, passa més temps dempeus que assegut a la cadira.

L’Iván era l’únic «doblado» que va participar a Sitges, però no l’únic company. Uns llocs més avall es va classificar en José Ortega “Kocar”, que encara ens visita de tant en tant i que va guanyar el seu tram d’ELO —i ja en van…—.

RapidBlitzRatings750Abans d’acabar l’any, els nostres companys del Molí Nou van organitzar el seu I Torneig Internacional d’Escacs de Nadal. En Dani Llargués va aconseguir 5 punts, després de perdre quatre partides contra tres mestres —dos d’internacionals i un de nacional— i un no-mestre però amb més de 2000 punts d’ELO FIDE. Està clar que les ràpides no se li donen gens malament.

No podem dir el mateix de l’Iván Humanes —ni de molts de nosaltres, entre els que m’hi incloc—, que es va haver de conformar amb 4 punts. Això sí, ambdós estrenaran puntuació en el caseller d’ELO Blitz de la FIDE.

With a Little Help From My Friends by Joe Cocker on Grooveshark

Torneig de Reis 2015Finalment, alguns dels nostres «dobladitos» van encetar el nou any participant en el XII Torneig de Reis sub-14 Campanile de Barberà del Vallès. A les dues primeres rondes van començar una mica freds, pero a la tercera, tant l’Andrea Navarro com els germans David i Pol Álvarez van aconseguir puntuar, per acabar amb 2½, 1½ i 2 punts respectivament, d’un total de sis rondes disputades. Esperem que continuïn amb les ganes i l’alegria que demostren a la foto, ja que ben aviat, la setmana vinent, començarà el Campionat Comarcal d’Edats, i comptem amb ells, juntament amb els seus altres companys, per defensar el pavelló del Peón Doblado.

I ara, a esperar els tornejos per equips. En la propera entrada us donaré una sorpresa que… Bé, serà millor que no avanci esdeveniments, perquè aquest any, el del desè aniversari, em pareix que n’hi haurà més d’una.